2016-06-16 Toertocht Friesland

Vandaag de Friesland toertocht gereden met als goede doel de stichting Pheron uit Sneek. Vanmorgen bij aankomst in Heerenveen bij de start stond de koffie al op ons te wachten,en na het verzamelen en de tekst en uitleg van Arjan pas van de brommert club ’t oale kreng uit Vroomshoop zijn we aan een mooie toertocht door Friesland begonnen. De tocht ging door het mooie Gaasterland, het was weer een super mooie en gezellige rit,we zijn allemaal zonder noemenswaardige problemen weer aan de finish in Heerenveen terug gekomen met onderweg een kleine val partij bij de lemmer maar ook dat liep gelukkig goed af en de dame inquisitie kon haar weg vervolgen al was het met een pijnlijke knie. Ook niet te vergeten om te vermelden was de geweldige catering onderweg, van broodjes tot kippenpoten en drinken gewoonweg weer super geregeld net als in voorgaande jaren toppie mensen. En dan nu het aller belangrijkste van deze dag ?? hoeveel geld hebben we bij elkaar gereden met ons oudijzer ?? Op de foto staat het bedrag wat er opgehaald is,maar voor de gene die het niet kan lezen het was 1455,00 euro een prachtige score en aan de dame haar gezicht te zien was ze er super blij mee. Ook haar man Paul heeft deze dag met ons mee gereden en was helemaal in zijn nopjes en heeft nu ook een (hoe kan het ook anders) een kreidler,en hoopt volgend jaar ook eens een ritje met ons mee te rijden. Organisatie bedankt voor deze mooie en verzorgde dag. ( tekst Harrie de Jong) met wat aanpassingen van mij.

Lees meer: 2016-06-16 Toertocht Friesland

2018-07-29 Klaas Koopmans Brommertocht

Op 29 juli is Klaas Koopmans jarig, en sinds vorig jaar organiseert hij dan ook een brommertocht.We konden inschrijven tussen 10 en 11 uur en werden ontvangen met koffie en oranjekoek. In het café waren een paar mooie brommers van Klaas tentoon gesteld. Om 11 uur gingen we opstappen voor een 90 km lange tocht. De route ging van Café Nijland naar Wolsum, Arkum, Parrega, Ferwoude, Gaast, Makkum. Hier hadden we een kleine pauze bij de Holle Poarte. Daarna doorgereden richting Cornwerd, Pingjum, Kimswerd naar Harlingen. Hier hadden we een pauze van een uur dus konden we wat eten. Daarna richting Roptazijl Sexbierum, Frankeker, Kiesterzijl, Achlum, Arum hier was het erg druk om dat er feesten waren in Arum. Toen naar Grouwekat, Lollum, Waaxens, Wommels, De Kliuw weer naar cafe Nijland. Het was een leuke tocht die langs paadjes ging waar ik het bestaan nog niet van wist.

Lees meer: 2018-07-29 Klaas Koopmans Brommertocht

2018-06-10 New York in Akkrum

et Grootste Warenhuis ter Wereld, dat Frank Cooper in New York bouwde en in Akkrum in een schaal van 1 op 3 werd opgetrokken, trok drommen bezoekers. De levensgrote fontein met gouden beeld – The Statue of de Republic –, zoals die ook in New York stond, was een publiekstrekker. De audiovisuele presentatie met 180-gradenwand en holografische projecties van Frank Cooper en familie maakten het interieur meer dan compleet.

Lees meer: 2018-06-10 New York in Akkrum

2018-07-01 Kabroemm Hemelum

Vandaag 1 juli naar Kabroemmm hemelum (FR) geweest, om 9:30 vertrokken we vanuit Ijlst.
Henk Karel en de vrouw en Ik reden richting Hemelum, in Woudsend kwam er nog een motor bij die ook die kant opging. Aangekomen op het terrein gelijk inschrijven voor de tocht, we namen de zuidelijke route, die leek ons het mooist. Maar eerst koffie met een gevulde koek. De route was weer makkelijk te volgen door gekleurde vierkanten langs de route. In Sloten weer een pitstop, wat eten etc.
Ik wou mijn Honda op de foto hebben bij de fontein, dus zijn we daar eerst heen gegaan, en daarna de route vervolgd. We waren redelijk vlot weer in Hemelum, de tocht was niet al te lang.
Veel deelname met brommers was er niet ook niet veel trekkers het was allemaal wat minnetjes, dus al gauw uitgekeken.
Weer op naar huis zijn we via It Heidenskip gegaan via de pont in Gaastmeer.
Hier was het redelijk druk met fietsers, maar de drie brommers konden er nog bij, toen ik als laatse achteruit de pont op reed, deed de pontbaas de klep al omhoog, terwijl mijn voorwiel nog aan de wal stond. Goed schreeuwen hielp gelukkig. Geen schade aan de brommer dus het viel mee.
Het was een leuke dag met erg veel wind, maar dat was wel lekker met deze warmte.
Hopend op meer deelname volgend jaar.

Lees meer: 2018-07-01 Kabroemm Hemelum

2018-06-03 Bar It Kypmantsje Brommertocht

Een prachtige dag gehad met mooi weer,en een mooie brommert tocht van Bar het Kypmantsje uit IJLST. Voor de meesten van ons was het een thuis wedstrijd,en dat is voor een keertje ook best leuk. De eersten stonden om half 10 al op de stoep,de koffie was nog geen eens klaar hahaha maar na gezellig even bij kletsen werd om 11 uur het startschot gegeven. De tocht bracht ons binnen door via Blauwhuis en Parraga naar Workum, alwaar we op de sluis de eerste stop hadden en de druppelaars onderons hun water konden lozen.Na een klein half uurtje werd de tocht vervolgt via de zeedijk naar Hindelopen,Molkwar en dan naar Stavoren,alwaar we op de sluizen de grote stop hebben gemaakt van ongeveer een uur en we ons tegoed hebben gedaan aan vis en chips en natuurlijk wat drinken.Na Stavoren werd de tocht vervolgt via Laaksum naar oude Mirdum en daarna door de hoge Gerzen naar Nije Mirdum door de Leien naar Sondel ; Wijkcel ; de Bargebek naar Balk en Woudsend. En natuurlijk zo als ieder jaar het laatste stuk even racen en kijken wie de snelste was. Rest mij nog een ding, mannen en meiden bedankt voor jullie mooie opkomst van 68 brommers en hopelijk tot volgend jaar Groet van Team het Kypmantsje. (Tekst Harrie de Jong )

Lees meer: 2018-06-03 Bar It Kypmantsje Brommertocht